SUMU Big Band

Musician/Band
1K

- Musiikkia ihmisille -

SUMU Big Band

SUMU Big Band

6 days 17 hours ago

Näin tässä sitten kävi, että vietämme jo toista koronavappua. Siispä, vaikka tämän videon alussa mainitaan jo mennyt vuosiluku, toivottakoon se edelleen teille kaikille oikein mainiota vappua missä ja miten sitä vietättekään. Keväthän on joka tapauksessa jo tullut!

Iloa ja aurinkoa päiväänne! 🥳😎☀️

SUMU Big Band

1 week 4 days ago

Huomenta! SUMU Ensemble on tänään mukana kirkonmenoissa.

Tilaisuutta voi seurata osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi/2021-04-25-mhql7qa86q

SUMU Big Band

2 weeks 11 hours ago

Merkkipäiväänsä tänään viettävät viehättävä pianistimme Noora Harjula sekä SUMUn historian toinen etävideo, Let's Face The Music And Dance. Onnittelemme! 🥳

SUMU Big Band

3 weeks 2 days ago

Tasan vuosi sitten tällä päivämäärällä julkaistiin SUMU Big Bandin ensimmäinen etävideo That’s What Friends Are For. Tämä kappale valikoitui tallennettavaksi ensinnäkin, koska sen sanoma sopi vuoden takaiseen (ja edelleen nykyiseenkin) tilanteeseen, jossa ystävyys on tärkeämpää kuin koskaan, mutta sen toteuttamiseen ja ylläpitämiseen on jouduttu keksimään täysin uusia välineitä kulloinkin vallinneiden rajoitusten sallimissa rajoissa. Toinen syy oli se, että kappale piti esittää viime kevään Whitney Houston –konsertissa, joka sitten jouduttiin siirtämään syksyyn. Solistina sekä tällä videolla että konsertissa lauloi ihana Iina Mutikainen, ja big bandia täydentää upea jousisektiomme.

Kuluneen vuoden aikana on tapahtunut yhtä aikaa paljon ja ei mitään, mutta ennen kaikkea vuodesta on puuttunut todella paljon. Keväällä 2020 yhteisharjoitukset jouduttiin lopettamaan kokonaan ja konsertit siirtämään syksyyn. Pieni väliaikainen höllennys koronarajoituksissa salli meidän esittää lokakuussa yhden konsertillisen Whitney Houstonin musiikkia ja marraskuussa toisen joulukonserteista, mutta nekin valitettavan rajalliselle yleisölle. Sen jälkeen kaikki yhteistoiminta jouduttiin taas lopettamaan kokonaan. Puuttumaan on jäänyt harrastuksen suola, yhteisöllisyys, joka monen soittajan kertoman mukaan on SUMU Big Bandissa poikkeuksellisen vahvaa.

Ajan hengen mukaisesti olemme kuitenkin jatkaneet harjoituksia etänä, tosin enemmän teoriapohjalta, yhteissoitto kun ei etäyhteyksien kautta oikein onnistu. Niin, ja onhan näitä etävideoitakin ehditty tekemään vuoden aikana useampia. Tuorein niistä on itse asiassa parhaillaan työn alla, se julkaistaan vielä tässä kevään aikana.

Tällä puheella jäämme jännityksellä odottamaan, mihin malliin elämä tulevana kesänä ja loppuvuonna asettuu. Toivomme seuraajillemme terveyttä ja aurinkoa kevääseen!

SUMU Big Band

SUMU Big Band

3 weeks 2 days ago

SUMU Big Band updated their cover photo.

SUMU Big Band

1 month 3 weeks ago

Perjantaina 12.3.2021 klo 14.05 tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun hallitus tiedotustilaisuudessaan suositteli yli 500 hengen tapahtumia kiellettäväksi. Siitä alkoi suomalaisen elävän musiikin eloonjäämistaistelu, jossa ala jätettiin selviytymään ilman toimintavalmiuksia tai tulevaisuutta.

#VuosiHiljaisuutta #EttÅrAvTystnad

SUMU Big Band

SUMU Big Band

2 months 1 week ago

AIKATAULUMUUTOS, TAAS... 😔

Vallitsevasta koronatilanteesta ja sen aiheuttamista rajoituksista johtuen olemme päättäneet siirtää kevään konsertit vuodella eteenpäin. Ystävien kesken ja I Will Always Love You – Music of Whitney Houston esitetään keväällä 2022. Pahoittelemme muutosta ja toivomme, että syksyyn mennessä rajoituksia on kevennetty niin, että voimme esittää loppuvuoden ohjelmiston suunnitellusti.

Vuoden 2021 kausikorttien voimassaoloa jatketaan tässä vaiheessa automaattisesti keväälle 2022 niin, että kortilla pääsee kuuntelemaan luvatut neljä konserttia. Mikäli vielä muita muutoksia loppuvuoden aikana ilmenee, palaamme niihin asian ollessa ajankohtainen.

Tarkemmat konserttipäivät ilmoitetaan myöhemmin. Ajantasainen ohjelmisto on nähtävissä sivulla www.sumubigband.fi. Mahdolliset tiedustelut voi lähettää osoitteeseen info@sumubigband.fi

SUMU Big Band

SUMU Big Band

3 months 1 week ago

AIKATAULUMUUTOS

Koronarajoitusten jatkuessa joudumme siirtämään ystävänpäiväksi tarkoitetun konsertin ajassa eteenpäin. Uusi ajankohta on sunnuntaina 21.3. klo 16.00, paikka Ravintola Kåren.

Konsertin toteutuminen riippuu luonnollisesti kulloinkin voimassaolevista suosituksista ja rajoituksista, joten jäämme seurantalinjalle niiden suhteen. Liput eivät tule vielä myyntiin.

Kiitos tuestanne.

SUMU Big Band

4 months 4 days ago

SUMU Big Band: katsaus päättyvään vuoteen ja uutisia alkavasta vuodesta

Vuoden vaihtuessa on hyvä muistella hiukan SUMU Big Bandin kulunutta vuotta ja luoda katsaus kohti tulevaa luottavaisin mielin. Vuosi 2020 oli poikkeuksellinen kaikille, mutta erityisen iso vaikutus koronalla tuntui olevan konserteille ja muille yleisötapahtumille jopa maailmanlaajuisesti. SUMU Big Band onnistui kuitenkin järjestämään kolme erinomaista konserttia vuoden aikana.

Kevään konserttimme License to Swing esitteli raikkaita sovituksia tunnetuista James Bond -elokuvien teemoista. Konsertissa solisteina esiintyivät Elisa Ockenström (laulu) ja Kristian Lakari (saksofoni). James Bond -tapahtumiin erikoistunut 007 Travelers julkaisi kuvallisen konserttiraportin vierailustaan Naantalin
konsertissa www.007travelers.com/reviews/007-tapahtumaraportti-license-to-swing-naantali-9-2-2020/

Toinen kevääksi kaavailtu konserttimme SUMU Big Band with Strings: I Will Always Love You - Music of Whitney Houston jouduttiin kokoontumisrajoitusten vuoksi siirtämään keväältä syksyyn. Sigyn-salin kapasiteetista oli turvavälien vuoksi käytössä vain noin kolmasosa, joten konsertti myytiin hyvin nopeasti
ennakkomyynnissä loppuun. Whitney Houstonin tunnetuksi tekemistä kappaleista koostuneessa konsertissa big bandia täydensivät jouset ja laulusolistina kuultiin upeaa Iina Mutikaista.

Ennen joulukuuta SUMU Big Band harjoitteli jouluohjelmistoa epävarmoissa tunnelmissa. Koronarajoitusten kiristymistä osattiin odottaa, mutta toivoimme tilanteen sallivan turvavälein
varmistettujen konserttiemme järjestämisen. Ennen loppuvuoden kokoontumisrajoitusten kiristymistä ehdimme pitää yhden konsertin T-talolla Turussa. Konserttipaikaksi oli alun perin varattu ravintola Kåren, mutta rakennuksessa olleen tulipalon takia paikka piti vaihtaa. Jo perinteeksi muodostuneessa Joulu on tsääs, joulu on tsääs, kattilat täynnä groovee -konsertissa esitimme joululaulujen klassikoita ja olipa mukana pari vähemmänkin tunnettua mielenkiintoista ulkomaista joulusävelmää.

Kaikissa vuoden 2020 konserteissa orkesteria johti kapellimestari Rami Koskinen ja asiantuntija-juontajana sekä James Bond että Whitney Houston -konserteissa kuulimme Taneli Pyysaloa.

Kokoontumisrajoitusten takia myös säännölliset orkesteriharjoitukset joutuivat tauolle keväällä ja joulukuussa. SUMU Big Band kuitenkin piti yllä musiikkitoimintaansa ja julkaisimme useita etämusiikkivideoita YouTube -kanavallamme. Huhti-toukokuussa julkaisimme neljä videota, joista ensimmäinen esitettiin myös valtakunnallisesti televisiossa:

SUMU Big Band with Strings: That's What Friends Are For,
solistina Iina Mutikainen, laulu
youtu.be/_Ugbb4VFSL0

SUMU Big Band with Strings: Let's Face The Music And Dance,
solisteina Salla Haataja ja Ari Setälä, laulu
youtu.be/vqLgPl7lrpg

SUMU Big Band feat. Sami Pitkämö: Onnellinen blues
solistina Sami Pitkämö, laulu
youtu.be/vRjqDKPhuBA

SUMU Big Band with Strings feat. Tero Lindberg: Speak Softly Love
solistina Tero Lindberg, trumpetti
youtu.be/KMMdmLvHVng

Joulun seutuvilla julkaisimme vielä videot kahdesta joulukonserttimme kappaleesta:

SUMU Big Band with Strings: Santa Claus is Coming to Town
solistina Ari Setälä, laulu
youtu.be/yJLuWkEOGic

SUMU Big Band: Sylvian joululaulu
solistina Salla Haataja, laulu
youtu.be/-NMhE9-1oJA

Orkesterillamme on pitkä historia, mutta tulevana vuonna vietämme big band -toimintamme kymmenvuotisjuhlaa. Juhlavuodelle onkin luvassa jälleen hienoja elämyksiä!

Aloitamme vuoden huimalla konsertilla Ystävien kesken, jossa solisteina on Suomen jazz-kentän huippunimiä: Jusu Heinonen, Jay Kortehisto, Tero Lindberg, Sami Pitkämö, Severi Pyysalo ja Antti Sarpila. Konsertti pidetään ystävänpäivänä 14.2.2021 ravintola Kårenilla ja sen juontaa Taneli Pyysalo.

Koska viime syksyn I Will Always Love You – Music of Whitney Houston -konserttimme oli loppuunmyyty, esitämme sen yleisön pyynnöstä uudelleen 24.4.2021 Naantalin Kristoffer-salissa. SUMU Big Band with Strings -kokoonpanon laulusolistina on tälläkin kertaa Iina Mutikainen ja juontajana Taneli Pyysalo.

Lokakuussa juhlistamme 10-vuotista taivaltamme konsertilla Vuosikymmenen SUMU. Esiintymisissämme olemme saaneet kuulla omien soittajiemme huikeita sooloja, mutta jotenkin ne aina jäävät taka-alalle kun konsertti tehdään jonkun tietyn solistin nimellä. Tässä 10-vuotiskonsertissa valokeilaan pääsevät vihdoinkin
oikeutetusti omat taitavat laulu- ja instrumenttisolistimme.

Vuoden päätteeksi saapuu solistiksimme juhlavuoden joulukonserttiin elävä legenda Antti Sarpila. Jouluinen Swinging Christmas -ohjelmisto saattaa sisältää tuttuja aineksia Sarpilan aiempien vuosien joulukonserteista, mutta SUMU Big Bandin kanssa kattaus on tuore ja joukkoon sekoittunee hieman
uusiakin mausteita.

Edullisimmin pääset nauttimaan kaikista SUMU Big Bandin juhlavuoden konserteista kausikortin avulla. Webshopissamme webshop.sumubigband.fi on tällä hetkellä myynnissä rajallinen erä kortteja melkeinpä liiankin halpaan 50 euron hintaan. Kortti oikeuttaa veloituksetta yhteen sisäänpääsyn jokaiseen
konserttiproduktioomme vuoden 2021 aikana. Jos konsertti järjestetään sekä Turussa että Naantalissa, voit vapaasti valita kumpaan konserttiin osallistut.

SUMU Big Band kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille onnellista uutta vuotta 2021!
www.youtube.com/channel/UCtxmsaTnLlP1R1m8C_IKZqA

SUMU Big Band

4 months 1 week ago

Joulurauha ja -tunnelma jatkuvat vielä, vaikka osa meistäkin palaa huomenna töihin. Tämä Vellu Halkosalmen upea sovitus Sylvian joululaulusta on yksi SUMUn jouluohjelmiston kivijaloista, ja toivomme että nautitte siitä näin virtuaalisesti yhtä paljon kuin livenäkin.

youtu.be/-NMhE9-1oJA


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.