SUMU Big Band tuo tänäkin vuonna tunnelmallisen, hieman perinteisestä poikkeavan, mutta jo perinteeksi muodostuneen lisänsä kauneimpien joululaulujen sarjaan.

Kauneimmat Joululaulut ovat olleet merkittävä osa suomalaista joulua jo 46 vuotta. Samalla ne ovat monelle tärkeimpiä adventin ajan tilaisuuksia, joissa voi virittäytyä joulun tunnelmaan ja hakea vastapainoa kaikelle kiireelle. SUMU Big Band toi vuonna 2012 ensimmäisenä suomalaisena big bandina ison viihdeorkesterin jouluisen tunnelman mukaan näihin Suomen Lähetysseuran tilaisuuksiin. Erityisesti Kauneimpia Joululauluja varten SUMUlle teetetyt sovitukset ovat saaneet laajalti kiitosta monipuolisuudestaan ja monelle turkulaiselle SUMUn säestämät Kauneimmat Joululaulut ovatkin se tilaisuus, jolla jouluaika oikeasti alkaa.

Kauneimpien Joululaulujen yhteydessä kerättävien lahjoitusten avulla Suomen Lähetysseura tarjoaa kehitysmaiden kaikkein heikoimmassa asemassa oleville lapsille koulutusta, terveydenhoitoa ja turvaa. Tavoitteena on parantaa erityisesti tyttöjen, vammaisten ja syrjittyihin vähemmistöihin kuuluvien lasten asemaa.

Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut -kampanjan suojelija Jenni Haukio kiteytti Suomen Lähetysseuralle kirjoittamassaan tervehdyksessä hyvin sen, miksi myös SUMU Big Band yhteisönä ja jokainen soittaja yksilönä haluaa lahjoittaa oman panoksensa näille tilaisuuksille: ”Olemme kaikki toinen toisillemme sisaria ja veljiä niin kotona kuin myös kansainvälisesti. Maailman lapset ovat meidän omiamme. Kun autamme yhtä, autamme samalla kokonaisia yhteisöjä. Juuri tästä on kyse myös joulun sanomassa – rakastamisesta ja rakastetuksi tulemisesta, siitä, ettei ketään jätetä yksin.”
(https://kauneimmatjoululaulut.fi/jenni-haukio-suojelija-2018/)

 Tunnelmapala vuoden 2017 Kauneimmista Joululauluista SUMUn säestämänä: https://www.facebook.com/sumubigband/videos/782919388568418/